Om Psykt Sterk

Målet med psykt sterk er å formidle

Forskningsbasert kunnskap om hva som kan øke
hverdagsglede og motstandskraft  

Ta kontakt

Live Skow Hofgaard

Jeg er utdannet psykolog og holder nå på med en doktorgrad innen psykisk helse og livskvalitet med fokus på resiliens – god tilpasning på tross av risiko.

Jeg er opptatt av at forskningsbasert kunnskap som kan komme alles «hverdagspsyke» til nytte, faktisk skal nå ut til folk flest – ikke bare forskere og klinikere. Mitt bidrag til dette er Psykt Sterk: En plattform for å formidle vitenskapelige funn om hva som kan øke hverdagsglede og psykisk styrke. 

Les blogginnleggLinkedIn

Bakgrunn

Vi har alle en psykisk helse. Vi har gode dager og vi har dårlige dager. Vi bekymrer oss, og vi gleder oss. I forskningsverden skjer det mye på psykisk helse fronten. Studier som blir publisert gir informasjon om hvordan vi kan håndtere vanskelige tider og hva som bidrar til økt hverdagsglede. Dette er noe vi alle kan være interessert i å vite mer om. Likevel er det ikke alltid at denne informasjonen når ut til folk utenfor forskningsverdenen. Målet med Psykt Sterk er å gjøre slike interessante funn tilgjengelig for alle gjennom denne nettsiden og instagram. Her er det ikke psykiske lidelser og behandling av dette som står i fokus, men heller hva som kan hjelpe oss med å stå sterkere i møte med motgang og bli mer fornøyd med livet.

Blogg

På bloggen kan du lese om aktuell forskning og lære øvelser du kan gjøre for å styrke ditt psykologiske immunforsvar.

Instagram

På instagram publiseres oppdateringer med illustrasjoner og korte videosnutter, ofte knyttet til nye innlegg på bloggen.

Podkast

Jeg vurderer å lage en podkast med forskere, tips og triks, som kan komme til nytte for deg som ønsker å bli #psyktsterk. Gi meg gjerne en tilbakemelding.